Przepis i sposób przygotowania na: Banana-chocko
Jajka lekko ubijamy.
Margaryną ucieramy z cukrem na puszysty krem. Ciągle ubijając dodajemy rozpuszczoną czekoladę, na koniec ubite jajka.
Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z ubitą masą oraz z mlekiem.
Przekładamy do foremy (u mnie kwadratowa forma 235x235) i pieczemy ok 30 min w temp. 170 st.
Po ostudzeniu przekrawamy.
Banany dokładnie rozgniatamy z sokiem z cytryny (można uzyć blendera), mieszamy z serkiem mascarpone.
Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody, podgrzewamy do rozpuszczenia (nie gotujemy) studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, ciągle ubijając dodajemy żelatynę. Delikatnie mieszamy z bananowym serkiem.
Ciasto przekładamy masą, polewamy polewą czekoladową.
Schładzamy w lodówce min. 2h