Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna zapiekanka alla babka
Kroki postępowania
3 wiejskie jajka
400 g jogurtu greckiego
1 czerwona papryka
100 g kalarepy
200 g kalafiora
200 g młodej kapusty
150 g żółtej fasolki szparagowej
8 młodych ziemniaków
2 młode marchewki
3 łyżki posiekanej natki selera
200 g dowolnej kiełbasy
1 cebula
sól morska z magnezem do smaku
pieprz kolorowy do smaku
chili do smaku
czosnek granulowany do smaku
2 łyżki mąki pszennej typ 500
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotować wszystkie warzywa i lekko podgotować w wodzie z odrobiną soli. Te warzywa, których czas podgotowania wymaga przybliżonego czasu podgotować w jednym garnku, a te wymagające więcej czasu w drugim i odcedzić. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki po podgotowaniu przestudzić a potem dowolnie pokroić na mniejsze kawałki ( u mnie duża kostka i fasolka na kawałki ), dodać podsmażona kiełbasę. Pokrojone warzywa wrzucić do miski