Z mąki,mleka,gazowanej wody mineralnej,1 jajka oraz z dodatkiem proszku do pieczenia,przyprawy Kucharek,szczypty soli i odrobiny oleju za pomocą trzepaczki przygotować ciasto naleśnikowe.Usmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.Usmażone i nieco ostygnięte naleśniki smarować wegetariańskim pasztetem.Posmarowane naleśniki zwijać w krokiety(ja zwijam zawsze składając boki naleśnika do środka,a potem zwijam naleśnik ze zagiętymi bokami od góry na trzy razy).Złożone naleśniki posmarowane uprzednio pasztetem panierować w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.Smażyć krokiety w panierce na patelni z dodatkiem oleju z obu stron do momentu,aż panierka krokietów zrobi się rumiana i chrupka.
Krokiety wyszły smaczne,są sycące,odpowiednio dosmaczone,pasztet wegetariański świetnie sprawdził się jako farsz.Krokiety są świetne same,jak i z dodatkiem przykładowo ketchupu lub jako dodatek do czerwonego barszczyku.Krokiety zachęcająco pachną i są wyraziste w smaku.Wiadomo,że krokiety to takie bardziej kaloryczne naleśniki,ale czasem warto je przygotować,bo smakują naprawdę pysznie.