Przepis i sposób przygotowania na: Żółte ryżotto
Kroki postępowania
1 duża cebula
4 marchewki
7 suszonych pomidorów
4 saszetki ryżu jaśminowego ( po 100 g )
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki posiekanego koperku
1 łyżeczka kurkumy ( czubata )
1 łyżeczka pomidorów z czosnkiem i bazylią
1 łyżeczka niedźwiedziego czosnku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
curry do smaku
woda lub bulion
kilka łyżek oleju
Żołądki dokładnie umyć i pokroić w paseczki. Marchew, cebulę obrać i pokroić. Marchew pokroić w plasterki, cebulę w kostkę. Pomidory odsączyć z oleju i pokroić w paseczki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć. Następnie dodać cebulę, marchew i jeszcze chwilę smażyć