domowy jabłecznik

domowy jabłecznik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajko

    1
  • jabłka

    2-3
  • budyń śmietankowy

    1
  • mleko

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło połączyć razem z mąką, cukrem i jajkiem. Zagnieść gładkie ciasto. Następnie schłodzić je w lodówce. Po wyjęciu wziąć ok. 2/3 ciasta i wylepić nim formę. Następnie gęsto ponakuwać widelcem i zapiec ok. 10 minut. w tym czasie przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Wyjąć ciasto i położyć na nim jabłka pokrojone w plasterki i oprószone cynamonem. Następnie zalać je przygotowanym budyniem i zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

25.11.2010 20:22
Uwielbiam jabłeczniki i szarlotki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat