Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 0,5 kg
cebula 1
czosnek 2 ząbki
pieczarki 0,3 kg
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Kminek mielony Prymat
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
kostka mięsna
śmietana 12%
mąka
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z pieczarkami

Cebulę z czosnkiem podsmażamy na patelni, dodajemy drobno pokrojone mięso. Kiedy mięso się zarumieni podlewamy je bulionem. Gotujemy na małym ogniu przez około 30 min. Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki i dorzucamy je do gulaszu. Przyprawiamy wg uznania. Kiedy mięso jest już miękkie zagęszczamy gulasz mąka wymieszaną ze śmietaną. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą lub kluskami śląskimi :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 20.02.2014 18:26
smakowity obiadek
idealme 20.02.2014 15:32
dobre danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak