Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Terrina z łososia

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 150 g
mozzarella w kulce 1
łosoś filet 100 g
cytryna 1 cząstka
oliwa 1 łyżeczka
sól
pieprz
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Terrina z łososia

Kroki postępowania

1
Surowego łososia filetujemy, kroimy w drobną kostkę i doprawiamy solą, pieprzem oraz suszona natką. Dodajemy oliwę, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Podłużną foremkę wykładamy folią spożywczą, a następnie plastrami wędzonego łososia tak, aby plastry nachodziły na siebie, a z zewnątrz pozostawała wolna folia.
Krok 1 - Terrina z łososia foto
2
Na środku łososia układamy plastry mozzarelli, następnie tatar z łososia, kolejno plasterki mozzarelli przekrojone wzdłuż na pół i znów surowego łososia. Dociskamy warstwy i przykrywamy zwisającymi plastrami łososia oraz folią.
Krok 2 - Terrina z łososia foto
3
Układamy terrinę na jednym i drugim boku, żeby nadać jej kształt. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Poszczególne porcje odkrawamy ostrym nożem.
Krok 3 - Terrina z łososia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.03.2014 10:03
twoje danie sa obłednie pyszne
margaret 21.02.2014 10:47
fajny przepis
kasienka23 20.02.2014 17:20
smaczne danie, uwielbiam łososia!
w mojej kuchni 20.02.2014 14:53
smakołyki podano dzisiaj...
gibli 20.02.2014 13:31
mniam:)))) pyszności
Pyszota 20.02.2014 13:25
ale pyszne jedzonko
Poison1988 20.02.2014 12:47
ale pyszności :) świetne wykonanie :)
Janina 20.02.2014 12:14
Fajny pomysł;)
ada.la 20.02.2014 12:00
fantastyczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak