Panna cotta z jagodowym sosem

Panna cotta z jagodowym sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0.5 szklanki
  • śmietana 30%

    220 ml
  • żelatyna

    2,5 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1
  • jagody

    3/4 szklanki
  • woda gazowana

    4 łyżki
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Panna cotta z jagodowym sosem
Do garnka wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z ognia, wsypujemy żelatyne i energicznie mieszając czekamy aż się rozpuści. Przelewamy do małych filiżanek, odstawiamy do ostudzenia.
Krok 2 - Panna cotta z jagodowym sosem
Jagody (mogą być mrożone) miksujemy razem z wodą oraz cukrem wedle uznania. Gdy panna cotta jest stężała, to filiżanki podgrzewamy nad parą wodną i odwracamy nad talerzykiem.
Krok 3 - Panna cotta z jagodowym sosem
całość polewamy przygotowanym sosem jagodowym,
Krok 4 - Panna cotta z jagodowym sosem
dekorujemy płatkami migdałowymi i perełkami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babajaga1969

08.04.2017 19:27
zachęca do zjedzenia -kuszący deserek

pestka

17.11.2015 08:21
smaczny deser

aginaa

07.07.2014 14:52
wyglada cudownie

Iwusia

17.06.2014 23:31
ale bym zjadła ... pychotki :)

Monika58

24.02.2014 04:42
lubię ten deser, smaczny jest

Klausia

21.02.2014 14:37
piękne zdjęcia, aż by się chciało zjeść monitor :)

Mniam

20.02.2014 19:55
Tak pięknie podany deser, że każdy by się skusił :)

ao_12

20.02.2014 17:46
apetycznie wygląda

kasienka23

20.02.2014 17:20
wspaniały deser!

wyattearp

20.02.2014 14:00
ale bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat