Naleśniki z jagodowym farszem

Naleśniki z jagodowym farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    10 dkg
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • twaróg

    25 dkg
  • jagody

    15 dkg
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, jajka i cukier wymięszać z mąką i szczyptą soli. Ciasto odstawić na pół godziny. Twaróg i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę. Jagody opłukać, osączyć i delikatnie wymięszać z twarogiem (jagody mogą być również ze słoika). Rozgrzaną patelnię posmarować masłem. Usmażyć naleśniki. Posmarować je cienką warstwą nadzienia, ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania, polać śmietaną i zapiekać 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta92

28.04.2011 08:29
OJ TAK...

jola1512

24.02.2011 09:53
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat