Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    3 łyżki
  • filety rybne

    0,5 kg
  • seler starty na tarce

    80 g
  • koncentrat pomidorowy

    50 g
  • sok z cytryny

  • liść laurowy

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz do smażenia

  • pietruszka starta

    50 g
  • marchewka starta

    100 g
  • cebula

    2 szt
  • jajka

    2 rozmącone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne pokroić na kawałeczki, obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć na złoty kolor z obydwóch stron.
Warzywa lekko podsmażyć na tłuszczu, dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Sos powinien być słodko-kwaśny.
Układamy warzywa w garnku, później rybę usmażoną i znów warzywa, poddusić chwilę wszystko razem.
Przełożyć warstwami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

02.05.2011 22:16
barzdo lubię:)

gusia1000

19.03.2011 14:17
Uwielbiam taką rybę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat