Zupa ogórkowa zasmażana

Zupa ogórkowa zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kwaszone

    6 szt
  • marchweka

    2 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • olej

    5 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1,5 mięsny
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • śmietana 12-procentowa

    150 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Por pokroić w krążki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Bulion zagotować dodać ziemniaki. Ogórki, marchewkę i por smażyć na oleju z kostką drobiową, aż będą miękkie. Na koniec dodać masło. Usmażone warzywa wrzucić do bulionu, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę i przez 3 minuty gotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wolochski

06.01.2011 21:07
super

Małgorzata106

06.01.2011 20:38
pycha

Wojtek8

06.01.2011 19:32
ciekawe

ElizaT

04.01.2011 20:16
bardzo lubię jeść zupy ;) zupy są wyśmienite!

Katarzyna/kate1980

06.08.2010 13:28
moja babcia robiła podbną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat