Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w marynacie musztardowo-cytrynowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
skórka z cytryny 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek ząbki
oliwa 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w marynacie musztardowo-cytrynowej

Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i zetrzeć skórkę na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę. Ze wszystkich składników przygotować marynatę i natrzeć nią dokładnie mięso. Odstawić na 2-3h do lodówki.
Następnie obsmażyć udka na patelni z odrobiną oleju.Przełożyć do naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180* na ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 27.05.2014 08:44
extra ten kurczak :) pyyycha
Mniam 14.02.2014 19:34
Fajna marynata.
Noruas 14.02.2014 18:25
rewelacyjny obiadek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak