Jabłka zapiekane z kaszanką

Jabłka zapiekane z kaszanką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    6 szt
  • kaszanka

    20 dag
  • liście laurowe

    2 szt
  • cebula biała

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, osuszyć, odciąć kapelusze.Miąższ ostrożnie wydrążyć usuwając gniazda nasienne, pokroić w małą kostkę,skropić sokiem z cytryny.Cebulę obrać posiekać.Masło i olej stopić na patelni, wrzucić cebulę i miąższ jabłek,chwilę poddusić.Kaszankę obrać, wymieszać z cebulą i jabłkami, oprószyć majerankiem,przyprawić solą i pieprzem.Jałka wypełnić farszem, przykryć kapeluszami.Bulion wlać do żaroodpornej formy , dodać listki laurowe, włożyć jabłka , piec 30 min w temp,180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

02.07.2012 15:43
z kaszką jeszcze nie jadłam

gusia1000

01.06.2011 08:35
No, to trzeba to zrobić, by się przekonać, czy mi to by też zasmakowało.

zuzanna6

28.09.2010 08:06
Ciekawy przepis.

Maryś1

21.09.2010 23:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat