Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli, twarogu i ketchupu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
keczup pikantny 4 łyżka
majonez tradycyjny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
twaróg 1/2 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli, twarogu i ketchupu

Makrelę wędzoną rozdrabniamy na bardzo drobno widelcem, tak samo jak twaróg. Cebulę obieramy i siekamy w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek bardzo drobno kroimy. W osobnej misce mieszamy ketchup i majonez. Gdy już się połączą na gładką masę polewamy nimi wszystkie składniki. Doprawiamy solą i pieprze do smaku i mieszamy bardzo dokładnie. Odstawiamy do lodówki, aby chłodziła się około godziny w lodówce.
Rozsmarowujemy na kanapkach lub bułkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak