Zapiekanka z kaszy jaglanej

Zapiekanka z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    2 szklanka
  • cebula biała

    2 sztuk
  • pierś z kurczka

    50 dkg
  • liść laurowy

    1 sztuk
  • ziele angielskie

    2-3 ziarenka
  • pieprz

    2-3 ziarenka
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i obsmażyć na oleju.Kaszę zalać wrzącym bulionem i ugotować na sypko, wymieszać z masłem.Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem listka laurowego, pieprzu, ziela angielskiego i soli.Wyjąć, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą i cebulą, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku i przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania.Zapiekać ok.20 min. w temperaturze 190 stopni C.Podawać z surówką z pomidorów i dyni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

11.02.2017 08:24
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat