Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z serka waniliowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek waniliowy 150 g
mleko 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
galaretka truskawkowa pół opakowania
woda 3 (do żelatyny)
woda 3/4 (wrząca, do galaretki)

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z serka waniliowego

Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie, wylać do płaskiego naczynia, zostawić do stężenia żeby później można było wyciąć serduszka, gwiazdki lub pociąć w kostkę.

Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie. Mleko zagotować, dodać napęczniałą żelatynę, cukier, wymieszać i zostawić do wystudzenia. Serek wymieszać z zimnym mlekiem przełożyć do miseczek i wstawić do lodówki.

Z galaretki wyciąć foremkami serduszka, gwiazdki i udekorować leguminę. Jak nie mamy foremek to galaretkę możemy pokroić w kostkę i udekorować wg swojego pomysłu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 19.02.2014 08:58
fajny pomysł
stokrotka 06.02.2014 22:52
ciekawy deser
joanna__s 06.02.2014 21:24
Pyszny deser. W sam raz dla mojej rodzinki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak