Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • słodka papryka Prymat

    do smaku
  • kilka oliwek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę wypłukać i oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać kilka kropel tłuszczu i przysmażyć wątróbkę .. Osobno zeszklić i przyrumienić cebulę.. wystudzić . Następnie wszystkie składniki zmielić w maszynce do mielenia lub robocie, na jednolity pasztet..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat