Rolada z truskawkową galaretką

Rolada z truskawkową galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    2 opak
  • mąka

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • jajka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem do białości.
Z białek ubić pianę na sztywno, wyłożyć na żółtka po ściankach naczynia wsypać przesianą mąkę, wymieszać ciasto łyżką, wyłożyć na przygotowaną blachę rozprowadzając ciasto na grubość około 1/2 cm.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc.
Ciasto wyłożyć na czystą ściereczkę.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejącą galaretką przełożyć roladę, zwinąć w rulon.
Roladę pozostawić aby galaretka dobrze się ścisła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

10.04.2012 16:33
pycha

gusia1000

15.03.2011 00:08
Dobre ciasto.

hastalavista

29.01.2011 13:16
fajny pomysł :)

rosik93

03.08.2010 13:20
Świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat