Śliwki w occie

Śliwki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwek węgierek

    1 kg
  • cukru

    25 dak
  • octu 6%

    1/4 litra
  • wody

    3/4 litra
  • goździki

  • cymamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować syrop z cukru, wody i przypraw. Owoce włożyć do emaliowanego lub szklanego naczynia zalać wrzącą zalewą odstawić na noc. Czynność powtórzyć 4 razy. Wystudzoną marynatę przekładać do słoików.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łucja1

07.09.2010 17:41
bardzo smaczny dodatek do drugiego dania!

Beata73

05.09.2010 14:20
zrobiłam wczoraj i już się nie mogę doczekać kiedy je spróbuję!

mamusia1

04.09.2010 18:17
świetny dodatek do potraw mięsnych.

Beata73

28.08.2010 22:29
bardzo je lubię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat