Biszkoptowe babeczki

Biszkoptowe babeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt.
  • cukru miałkiego

    140 g
  • mąki

    140 g
  • migdałów tartych

    100 g
  • skórki z cytryny

    2 szt.
  • cukier waniliowy

  • śnieżka

  • truskawki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jajka utrzeć z cukrem waniliowym,
skórką cytrynową i cukrem kryształem.
Dodać mąkę przesianą przez sitko i
migdały. Foremki do babeczek
nasmarować tłuszczem i napełnić ciastem
Piec w nagrzanym piekarniku przez ok.
20 minut. Wystudzone udekorować śnieżką i
kawałkami truskawek
Jeszcze ciepłe wyjąć z foremek i schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

02.04.2013 11:00
dobra babka nie jest zła :D

Andysz

20.05.2012 00:33
uwielbiam;)

jeanette_v

08.05.2012 19:22
super!.

gusia1000

14.11.2010 19:01
Szkoda, że nie ma zdjęcia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat