Ryba z Tobago

Ryba z Tobago

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

  • limonki

  • curry

  • rum

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 6 filetów z latającej ryby - użyliśmy filetów z dorsza, sok z 2 - 3 limonek, sól i pieprz do smaku, mieszanka ziół: tymianek, oregano, szczypior, chadon bene - pomineliśmy, ostra papryka, 1 łyżka lokalnego rumu, 1 - 2 łyżeczki curry, 1 rozkłócone jajko, mąka lub bułka tarta, olej do smażenia.

SPOSÓB WYKONANIA: Umytą rybę marynować przez kilka godzin. w soli, pieprzu, soku z limonek, ziołach, rumie, curry i ostrej papryce. Filety maczać w jajku, a następnie panierować w mące lub bułce tartej. Odstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać olej i smażyć rybę na złoto z obu stron. Przed podaniem skropić odrobiną soku z limonki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

28.09.2010 08:13
wygląda smakowicie, a ja rybki uwielbiam

buksiak12

27.08.2010 16:14
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:30
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:54
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat