Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo-truskawkowe
Przygotowanie kremu:
Kokosowy- śmietanę 300 ml ubijamy na sztywno, dodajemy mleczko kokosowe, 2 łyżki cukru pudru oraz 8 łyżek wiórek kokosowych. Mieszamy i wlewamy rozpuszczoną żelatynę ( 2łyżeczki).
Truskawkowego- truskawki blenderujemy na gładką masę. osobną ubijamy 300 ml śmietany wraz z cukrem pudrem, aż będzie puszysta. Wlewamy mus truskawkowy, mieszamy i dodajemy rozpuszczoną żelatynę ( 3 łyżeczki pełne). Obie masy wkładamy do lodówki na ok 5 minut aby zgęstniały.
Po tym czasie wyjmujemy i przekładamy ciasto.
Biszkopt-masa kokosowa(4 łyżki odkładamy do dekoracji) -biszkopt- masa truskawkowa-biszkopt- dekorujemy pozostałą masą kokosową i posypujemy wiórkami kokosowymi.