Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki w trzech posypkach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

resztki ciast 500 g
mleko 0,5 szklanki
kakao 3 łyżki
nutella 2 łyżki
dżem porzeczkowy 2 łyżki
cukier brązowy pół szklanki
rodzynki garść
ciastka maślane kilka sztuk
wiórki kokosowe 5 łyżek
migdały siekane 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki w trzech posypkach

Kroki postępowania

1
Do przygotowania bajaderek nadają się resztki ciast bez masy, lub po prostu można kupić herbatniki maślane i pokruszyć.
Krok 1 - Bajaderki w trzech posypkach foto
2
Do pokruszonych ciast dodać dżem, nutellę i masę powstałą przez zagotowanie mleka z kakao i cukrem ( jeśli ciasta są bardzo słodkie to można cukier pominąć), dodać również rodzynki i alkohol. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Bajaderki w trzech posypkach foto
3
Następnie w kakaowej masy formować kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych, lub siekanych migdałach, lub pokruszonych herbatnikach maślanych. Schłodzić w lodówce.
Krok 3 - Bajaderki w trzech posypkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 26.01.2014 16:25
na pewno świetni smakują
eMMe 26.01.2014 14:04
Smaczne kuleczki:)
Jusiaa 26.01.2014 12:07
Uwielbiam bajaderki, a te wyjątkowo wyglądają pysznie :)
gosia56 26.01.2014 11:50
super ale u nas nigdy nic nie zostaje
iwi 26.01.2014 11:02
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak