Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z ziołami prowansalskimi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
bułka tarta pikantna 6 łyżek
parmezan starty 3 łyżki
jaja 2 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z ziołami prowansalskimi

Kroki postępowania

1
Każdy kawałek schabu dokładnie umyć, a następnie osuszyć, rozbić tłuczkiem, lekko posolić i oprószyć ziołami prowansalskimi.
Krok 1 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto
2
Przygotować panierkę: bułkę tartą wymieszać z startym parmezanem. Jajka rozbić widelcem i doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto
3
Kotlety panierować najpierw w jajku, a potem w mieszane bułki i sera.
Krok 3 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto
4
Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 25.01.2014 10:40
apetycznie wygląda :)
agnieszka131919 25.01.2014 10:38
uwielbiam zioła prowansalskie, więc na pewno wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak