Biała kiełbasa w sosie cebulowo- piernikowym :

Biała kiełbasa w sosie cebulowo- piernikowym :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szklanka wody,Sos sojowy,Pieprz mielony

  • piernik

    1 kromka (korzenny)
  • biała kiełbasa

    4 szt.
  • cebula

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kiełbasę zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Wyjąć kiełbasę a do wywaru wrzucić usiekaną drobno cebulę. Dusić ją przez 15 minut. Dołożyć pokruszony piernik i rozgotować go . Sos zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić sosem sojowym i mielonym pieprzem .

Smaczniejsze jest gdy piernik jest z tych o korzennym smaku , mniej słodki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat