Konfitura z dynii

Konfitura z dynii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    0,5 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • pomarańcza otarta skórka

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    15 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać ze skóry, wyciąć miękki miąższ, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zalać małą ilością wody i rozgotować. Dodać cukier, cukier waniliowy, skórkę otarta z pomarańczy i sok z cytryny. Smażyć aż konfitura zgęstnieje i rozłożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

04.10.2013 15:42
Lubię takie dżemy.

Bernadeta

05.09.2013 08:06
świetny pomysł na dynie-wypróbuje

Iwona51

10.09.2011 10:13
z dyni jeszcze nie jadłam

gosia561

28.06.2011 14:54
nie jadłam

Wafelek2601

13.06.2011 00:23
smaczna

Monika193

24.09.2010 21:27
z chęcią wypróbuję bo nigdy nie robiłam RENIU!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat