Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka drobiowe z miodem i miętą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka drobiowe 3-4 sztuki
jabłko 1 sztuka
por cienki 1 sztuka
miód prawdziwy 1 łyżka
masło 2-3 dkg
Liście mięty 1 garstka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka drobiowe z miodem i miętą

Kroki postępowania

1
Udka przeciąć na pół oddzielając udziec od pałeczki. Jabłko obrać i pokroić na plastry. Pora przeciąć wzdłuż na pół i pociąć na kawałki o długości 5-6 cm. Pod skórę każdego kawałka mięsa włożyć po kawałku pora i 1-2 plastry jabłka, oraz 1-2 listki mięty.
Krok 1 - Duszone udka  drobiowe z miodem i miętą foto
2
PO nafaszerowaniu udek skórkę posmarować miodem i położyć plastry masła.
Krok 2 - Duszone udka  drobiowe z miodem i miętą foto
3
Przygotowane porcje mięsa ułożyć w rękawie do pieczenia, dodatkowo obłożyć jeszcze listkami mięty. Rękaw nakłuć w paru miejscach wykałaczką.
Krok 3 - Duszone udka  drobiowe z miodem i miętą foto
4
Dusić w piekarniku o temperaturze 200 st. C przez około 45 minut.
Krok 4 - Duszone udka  drobiowe z miodem i miętą foto
5
Duszone udka drobiowe na słodko z posmakiem mięty są smaczne i delikatne.
Krok 5 - Duszone udka  drobiowe z miodem i miętą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.01.2014 08:34
ciekawie przyrządzone :)
Monika58 19.01.2014 21:29
dla mnie bardzo apetyczne
jasiek 19.01.2014 21:13
super uda:)
babajaga1969 19.01.2014 20:55
ciekawa jestem smaku takich udek, ale pomysł podoba mi się
Róża1 19.01.2014 20:48
ciekawy pomysł :-)
irenka 19.01.2014 20:47
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak