Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z serem feta i ziemniaczkami.
Obierz i posiekaj cebulę .
Paprykę chili przekrój na pół wzdłuż , usuń nasiona i pokrój paprykę na pół pierścienie.
Rozmaryn (oddziel igły od łodygi)i posiekaj.
Dodaj cebulę, papryczkę i rozmaryn do ziemniaków i smaż przez około 5 minut. Ziemniaki dopraw do smaku solą pieprzem.
Na suchej patelni upraż na złoty kolor z orzeszki pinii.
Do garnka wlej szklankę wody, zagotuj ją z solą.Ugotuj fasolkę około 3 minut, aż będzie al dente, następnie odcedź, zostaw trochę wody z gotowania fasolki.Fasolkę z wodą dodaj do ziemniaków, dodaj również przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, ser feta pokrojony w kostkę i wszystko wymieszaj.Posyp uprażonymi orzeszkami pinii.
Smacznego :)