Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pieguski

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier puder 1/3 szkl
cukier waniliowy 1 op
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
mleczna czekolada 1/2 tabliczki
orzechy włoskie 3 dkg
orzechy laskowe 3 dkg
rodzynki 3 dkg
jajko 1 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pieguski

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy bakalie. Orzechy włoskie i laskowe drobno siekamy. Czekoladę kroimy w drobniutką kosteczkę.
Krok 1 - Domowe pieguski foto
2
Margarynę ucieramy razem z jajkiem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucieramy. Następnie dodajemy przygotowane bakalie. Dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 2 - Domowe pieguski foto
3
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką niewielkie porcje ciasta.
Krok 3 - Domowe pieguski foto
4
Ciasteczka pieczemy około 20 minut w temp. 175 stopni.
Krok 4 - Domowe pieguski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.02.2014 11:51
podobają mi się
RenataZ-et 23.01.2014 21:48
ależ pyszności :)
kate.500 18.01.2014 22:51
pyszne ciasteczka
everay 14.01.2014 12:53
super pomysł
Alex_M 14.01.2014 11:26
świetne ciasteczka :) tez musze takie zrobić :)
Romanowka 14.01.2014 10:40
pyszności!
gosia56 14.01.2014 10:20
pyszne pieguski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak