Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
daktyle 100 gram
rękaw do pieczenia 60 cm
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki: schab myjemy i osuszamy oraz daktyle i zioła prowansalskie.
Krok 1 - Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi foto
2
Scab przecinamy przez środek- robimy tunel nożem i wkładamy do środka daktyle.
Krok 2 - Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi foto
3
Nożem robimy nacięcia na zewnętrznej części schabu i do powstałych otworów też wkładamy daktyle.
Krok 3 - Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi foto
4
Schab posypujemy obficie ziołami prowansalskimi z 2 stron.
Krok 4 - Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi foto
5
Schab przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do piekarnika.
Krok 5 - Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi foto
6
Schab pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni.Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką. Smacznego!!
Krok 6 - Schab z daktylami i ziołami prowansalskimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.02.2014 15:29
pyszne połączenie
ben-ka 07.02.2014 09:15
Fajny pomysł z daktylami jeszcze nie robiłam.
Malinka 15.01.2014 13:21
Mięso z dodatkiem owoców, to jest coś, co ja bardzo lubię :)
gosia56 14.01.2014 09:45
na pewno pyszne jeszcze tak nie jadłam
GOSIA18 14.01.2014 09:34
Z daktylami jeszcze nie jadłam, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak