Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem i białą kiełbasą na puree ziemniaczanym

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana
1 szkl
jajko
1
proszek do piecz
1 łyżeczka
szpinak
400 g
czosnek
2 ząbki
cebula
1
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
bazylia
szczypta
Sklep Prymat
papryczka chili
pól
ser biały
pół kostki
ser feta
50 g
oregano
Sklep Prymat
biała kiełbasa
3 cienka
purée ziemniaczane
500 z dynią

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem i białą kiełbasą na puree ziemniaczanym

Składniki na ciasto zagnieść i wykleić uprzednio nasmarowaną tłuszczem formę do tarty.
Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, chwilę przysmażyć, dodać szpinak i posiekaną papryczkę dusić aż do odparowania nadmiaru płynu. przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Kiedy lekko przestygnie dodać rozkruszony ser. Wymieszać
Spód tarty podpiec w temp 200 st ok 35 min. Wyjąć rozłożyć szpinak i ułożyć kiełbaskę na wierzchu. Posypać pokruszonym serem feta i oregano.
Zapiekać 30 min z termoobiegiem od góry. Podać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 13.01.2014 22:23
bardzo pyszne i ciekawe
Olga_SK 13.01.2014 21:24
Apetyczna tarta :D
migotka28 13.01.2014 21:09
tarta na wypasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak