,,Grzybek „ śmieciuszka :

,,Grzybek „ śmieciuszka :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    2 szt
  • jajka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle na rumiano. Jajka rozdzielić na białka i żółtka . Białka ubić na sztywną pianę ( lekko ją posolić ) i wymieszać z żółtkami .Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła i wlać na nie masę jajeczną . Gdy spód się już zarumieni wyłożyć na ,, grzybek podsmażone pieczarki z szynką . popieprzyć . Delikatnie przewrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na rumiano. Podawać złożony na pół ( jak omlet ).

Grzybek smażyć na patelni o średniej średnicy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

04.08.2011 20:58
dobre

Dorota59

19.03.2011 09:22
i jakie fajne

Dorota59

19.03.2011 09:22
i jakie fajne

Ania67

20.11.2010 22:07
smakowicie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat