Cukinia faszerowana ziemniakami

Cukinia faszerowana ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • bekon

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • szczypior z cebuli posiekany

    3 łyzki
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do ziemniaków

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Bekon pokroić w grubą kostkę i wraz z cebulką i rozgniecionym czosnkiem przysmażyć na patelni. Dodać ziemniaki i wszystko razem zrumienić.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć środki i nałożyć farsz z ziemniaków. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać posiekanym szczypiorem z cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

17.07.2011 22:20
u mnie teraz cukiniowo więc przepis na czasie

Iwona51

10.04.2011 20:54
smaczne

Kuchareczekjeden

24.03.2011 14:17
pycha i pieknie wygląda

MAR3STA

04.02.2011 17:19
ale mam ochotę na ta cukinie;)

Monika193

28.09.2010 11:27
super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat