Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 2 kg
marchew 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat
kostka rosołowa
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
kiełbasa chuda 1 kg
oliwa 3 łyżki
mąka 3 łyżki
cebula 1 duża
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
przyprawa w płynie do smaku
koper świeży do smaku
liść pora
seler naciowy
natka pietruszki do dekoracjii
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

Kroki postępowania

1
Kapustę siekamy, zalewamy wodą i wstawiamy na ogień. Marchew ścieramy na tartce i dodajemy do kapusty, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości.
Krok 1 - BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY foto
2
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, dodajemy do kapusty, doprawiamy do smaku kostką rosołową, pieprzem majerankiem, przyprawą do bigosu. Wrzucamy również liść pora, selera.
Krok 2 - BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY foto
3
Z oliwy mąki robimy zasmażkę, do której dodajemy dodajemy posiekaną cebulę i zagęszczamy kapustę. Następnie dodajemy koncentrat i koper.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak