Kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    200 g
  • kapusta biała

    1/2 główki
  • włoszczyzna

  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • majeranek

  • ziemniaki

    6 szt
  • cebula

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka zalać wodą i postawić na ogniu.Po zagotowaniu zmniejszyć palnik i dołozyc włoszczyznę.Marchewkę ,pietruszkę seler pokrojony w kostkę i por.Wszystko gotować na nie dużym ogniu aż do miękkości.Kapustę poszatkować ,Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Gdy warzywa są juz miękkie wrucamy ziemniaczki ,a następnie poszatkowana kapustę.Gotujemy do miękkości.Wszystko solimy i doprawiamy pieprzem i papryką.Dodajemy koncentrat pomidorowy a na koniec podsmażona na niewielkiej ilości oleju cebulkę .Na sam koniec dodac majeranek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

09.05.2014 12:23
Też juz robiłam

ada.la

28.01.2014 07:51
również uwielbiam

Luki

11.01.2014 07:56
Pyszna zupka

Marlenka.S

10.01.2014 16:53
pyszny kapuśniaczek

SylwiaMagdaSabin

10.01.2014 16:52
Uwielbiam taki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat