Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z polędwicy otulone boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 1 szt
papryka czerwona 4 strąki
polędwica wieprzowa 450 g
boczek wędzony 4 duże plastry
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz
sos
majonez 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta mała
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z polędwicy otulone boczkiem

Polędwiczkę pokroić w poprzek na 4 kawałki, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części. Na każdym filecie z polędwicy ułożyć, kawałek papryki i ogórka, zwinąć w roladkę. Roladkę owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony. Roladki układać na liściach rukoli, przybrać pomidorkami . SOS Do miski włożyć majonez, dodać czosnek i musztardę, dobrze utrzeć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Roladki polać sosem majonezowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 09.01.2014 19:28
Jak dla mnie rewelacja, kuszą strasznie:):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak