Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowo-kokosowe z brzoskwinią
5 Białek ubijamy z cukrem, do piany powoli dodajemy żółtka, 5 łyżek mąki wymieszanej z proszkiem i mak.
Delikatnie mieszamy i pieczemy 0k.35 minut w temp.180 stop.
CIASTO KOKOSOWE
Ubijamy pianę na sztywno z 4 białek, dodajemy żółtka i wiórki kokosowe, mieszamy i pieczemy.
MASA BRZOSKWINIOWA
Odcedzamy brzoskwinie z syropu, na tym syropie z 1 szkl gotujemy budyń, dodając cukier waniliowy 1 łyżkę mąki.
Margarynę ucieramy, dodając ostudzony budyń.
Brzoskwinie kroimy dodajemy do masy.
Ciasto biszkoptowe skrapiamy sokiem z cytryny i spirytusem.
Masę rozsmarowujemy na biszkopcie i przykrywamy ciastem kokosowym.