Sos mięsny

Sos mięsny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kg
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe umyć i osuszyć, następnie pokroić w kostkę. W garnku zagotować 2 szklanki wody, wrzucić na nią mięso, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i gotować. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki lub kostkę. Po półgodzinie gotowania do mięsa dodać warzywa. Sos gotować przez 45 minut, następnie zaprawić zawiesiną z mąki, śmietany i wody, dodać tarty chrzan( może być ze słoika). Sos wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

20.09.2013 22:18
robię podobny

IKrakowianka

05.02.2013 23:17
bardzo smaczny sos

Katarzyna/kate1980

09.05.2012 19:28
wygląda apetycznie

KasiaK90

14.12.2011 10:46
do klusek śląskich świetny

Karolcia12

09.06.2011 22:10
smaczne

szajba2

20.05.2011 17:06
lubię taki do klusków

Barbara55

28.04.2011 16:40
też taki robię

pioge7

20.02.2011 10:47
super

Babciagramolka

04.02.2011 18:02
Zrobnic wiecej na zapas bo pysznie sie zapowiada

rakow2

19.01.2011 14:15
bogato

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat