kapuściane zapiekanki

kapuściane zapiekanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1\\2 szkl kiszonej kapusty

  • 1 pomidoir

  • 2-3 łyżki oliwy

  • ząbek czosnku

    1 szt
  • chleb razowy

    4 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Razowy chleb skaraplamy oliwą. Kapustę kiszoną odcedzamy i szatkujemy. Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skorki i kroimy w plastry. Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki. Na każdej kromce chleba układamy kiszona kapustę, plaster pomidora oraz kilka plasterków czosnku. Posypujemy przyprawami i wkładamy na 10-15 min na blasze do pieczneia nagrzanego do temp ok 150 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat