Knysze z cebulą .*.

Knysze z cebulą .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • drożdże

    3 dag
  • jajka

    2 szt
  • żółtko

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • mleko

    4 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sól

  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki. Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie połączyć z resztą mąki, jajkami, stopionym masłem i szczyptą soli. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i pozostawić na 30 min do wyrośnięcia.
Cebule obrać, drobno pokroić, zrumienić na oliwie i doprawić solą oraz pieprzem. Ciasto rozwałkować na grubość palca, pokroić na kwadraty 8 na 8 cm, na środek placka nałożyć farsz i zlepiać ze sobą przeciwległe rogi. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, ułożyć na niej knysze, wierzch posmarować rozbełtanym żółtkiem i piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni. Podawać do zupy grzybowej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata92

21.12.2016 10:22
Pyszności :)

IZABELA29

19.12.2016 18:53
Super przekaska

b4rt3k

11.12.2016 22:13
Brzmi dobrze

eliza135

07.12.2014 19:46
napewno smaczne

Lidka19880

06.02.2014 20:19
super przepis. polecam

Ivonne

30.12.2013 14:51
pychotka!;)

agnieszka214

15.12.2013 15:51
pyszny pomysł warto zrobic

Andrzej8

15.12.2013 15:12
wygladają super

anemon

12.12.2013 13:56
A z czego robi się ten farsz? Bo chyba nie jest wystarczająco z tej jednej cebuli na dwie szklanki mąki?

Marta11

12.12.2013 13:56
takich jeszcze nie jadlam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat