Tulipan

Tulipan

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    6
  • margaryny

    1 kostka
  • cukru

    1 1/2 szklanki
  • mąki

    2 szklanki
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • suchego maku

    1 1/2 łyżki
  • kiślu wiśniowego

    1 1/2 łyżki
  • kakao

    1 1/2 łyżki
  • olej

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć pianę z białek. Żółtka, cukier, margarynę utrzeć dodawać mąkę i olej na koniec pianę. Ciasto podzielić na 4 części. 1 zostawić. do 2 dodać mak, do 3 kakao, a do 4 kisiel. Nakładać na blaszkę po kolei i na przemian każdą część ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

25.09.2010 20:17
super przepis

Patrycja40

12.09.2010 12:18
super przepis

Anna189

05.09.2010 15:00
mak jma być suchy

gacopierz23

05.09.2010 13:18
Ciekawie się zapowiada spróbuje

gacopierz23

05.09.2010 13:17
Czy mak parzymy?

Beata73

04.09.2010 18:29
prosty i łatwy przepis, zrobię na pewno!

mamusia1

02.09.2010 16:40
fajny przepis!

eli82

25.08.2010 15:39
ciekawie brzmi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat