Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki w sosie chrzanowym

5.0
(35)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 70 dag
chrzan tarty 3-4 łyżki
sól do smku
pieprz do smaku
śmietana 2-3 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki w sosie chrzanowym

Żołądki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy i zalewamy wodą. Dusimy do miękkości. 10-15 min przed końcem gotowania dodajemy chrzan (ja napisałam 3-4 łyżki ale można dodać więcej lub mniej według uznania). Mąkę mieszamy ze śmietaną i wlewamy do żołądków, mieszamy i poprawiamy do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.12.2013 08:35
uwielbiamy żołądki... w sosiku chrzanowym super pomysł :)
dada 12.12.2013 08:57
muszę koniecznie spróbować
Emiliozo 08.12.2013 16:51
smaczne żółądki. też często robię podroby. Teraz wypróbuję z chrzanem
Megg 07.12.2013 16:31
smaczny obiadek
monisia1977 07.12.2013 07:26
w takim sosie to jeszcze niejadłam
JOANNA16 06.12.2013 22:01
pycha, lubię takie
magdziorka6 06.12.2013 20:32
brzmi bardzo zachęcająco
patryska76 06.12.2013 19:54
Smaczne danie ;-)
IwonaDD 06.12.2013 16:15
pyszny sosik do żołąckow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak