Sposób przygotowania
CIASTO
Wodę zagotować z cukrem i ostudzić. Potem dodawać stopniowo mąkę, żółtka, olej, proszek do pieczenia a na końcu ubitą pianę z białek.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach.
Piec w 180 stopni przez ok.35 minut.
MASA
Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem.
Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 8 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową.
Margarynę rozetrzeć.
Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa.
Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną.
POLEWA
Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić. Gotowe ciasto polać polewą.
Wodę zagotować z cukrem i ostudzić. Potem dodawać stopniowo mąkę, żółtka, olej, proszek do pieczenia a na końcu ubitą pianę z białek.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach.
Piec w 180 stopni przez ok.35 minut.
MASA
Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem.
Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 8 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową.
Margarynę rozetrzeć.
Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa.
Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną.
POLEWA
Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić. Gotowe ciasto polać polewą.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Agnieszka172
MAR3STA
gusia1000
Konto zablokowane
Konto zablokowane
Katarzyna156
Kuchareczka2