Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka
Kroki postępowania
Łyżkę mąki rozrobić w 0,5 szklanki wody i wlać do gotującego się sosu, energicznie mieszając.
Posolić do smaku.
Podawać z pieczywem lub makaronem ugotowanym al dente.
Smacznego.
żeberka wieprzowe | 1 kg |
cebula | 2 szt |
mąka pszenna | 0,5 szklanki |
olej do smażenia | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
kostka mięsna | 1 szt |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
przyprawa do sosów | 1 łyżeczka |
marynata | |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
płatki chili | 1 łyżeczka |
rozmaryn | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól | szczypta |
włoszczyzna suszona | 1 łyżeczka |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 szt |
ocet winny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: