Naleśniki z gotowanym mięsem

Naleśniki z gotowanym mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jajka

    2 szt
  • woda

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • Farsz:

  • mięso z kurczaka gotowane

    30-40 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • bułka tarta

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • mleko

    1/4 szkl
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z gotowanym mięsem
Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Drobno posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, wymieszać. Masło rozgrzać, wsypać mąkę lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić mlekiem, połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć przez kilka minut. (do farszu można dodać pokrojoną, podsmażoną paprykę lub pieczarki)
Krok 2 - Naleśniki z gotowanym mięsem
Do miski wlać wodę i mleko, dodać szczyptę soli, jajka, mąkę, dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Farszem smarować naleśniki i zwijać.
Krok 3 - Naleśniki z gotowanym mięsem
Panierować w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej, rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

20.02.2014 11:20
przepyszne krokieciki

romanrafal

15.02.2014 14:31
smaczne naleśniki

rjustysia

09.02.2014 17:54
Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa gotowanego. Pierwsze i drugie danie na jednym mięsie ;) super!

usmiech

06.02.2014 14:44
bardzo dobre

ilona33

10.01.2014 15:26
mogą być dobre

Stenka

06.01.2014 13:23
smaczny posiłek

wedith1

04.01.2014 13:20
Taki najczęściej robię, odkładam mięso z gotowania rosołu, zamrażam a potem tylko do mielenia i gotowe :)

pawlito

27.12.2013 10:15
podane jak w restauracji elegancko

norweska20

12.12.2013 10:58
muszę takie zrobić

SylwiaMagdaSabin

03.12.2013 00:36
Podane wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat