Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami

Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    5 dag
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • przyprawa do zup Kucharek

    1 łyżka
  • smalec

    3 łyżki
  • wywar grzybowy

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    40 dag
  • jajko

    1 szt
  • woda

    3/4 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na 1-2 godziny. Ugotować w wodzie, w której się moczyły, posiekać. Kapustę wypłukać, następnie gotować ok. 1 godziny. Cebulę pokroić i przysmażyć na smalcu, dodać kapustę i grzyby, podlać wywarem z grzybów, dusić do wyparowania wody. Przyprawić solą, pieprzem i maggi.
Z mąki, jajka, soli i gorącej wody zagnieść wolne ciasto, rozwałkować, wyciąć krążki i nakładać na nie po łyżeczce farszu, zlepić. Wrzucać na osoloną gotującą się wodę, gotować 2-3 min po wypłynięciu. Podawać ze zrumienioną cebulką. Pierogi można także podsmażyć na tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eduszo

19.02.2012 12:34
Robie podobne.

ajres

29.11.2011 23:51
takie lubie

ajres

29.11.2011 23:51
takie lubie

ajres

04.08.2011 22:38
moje ulubione

Wafelek2601

01.08.2011 10:33
są pyszne

iknkirke

16.07.2011 11:02
pycha

Natalie

12.07.2011 12:56
pychotka

Magda60

28.06.2011 23:35
super

agogo2

13.05.2011 23:53
super

Mariusz10

14.04.2011 23:28
apetyczne te pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat