Biszkopt Eli przekładany

Biszkopt Eli przekładany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • jajka

    8 szt
  • mąka

    2/3 szkl
  • mąka ziemniaczana

    2/3 szkl
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • cukier

    1,5 szkl
  • masa

  • budyń śmietankowy

    1 opak
  • galaretka czerwona

    1 opak
  • margaryna Kasia

    1 kost
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia dodać delikatnie do białek, wymieszać.
Wylać ciasto na wysmarowaną blachę, piec ok. 25 minut w 180 stop.

MASA
Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na opakowaniu, tylko zamiast mleka, ugotować go na wodzie.
Zestawić z ognia i wsypać do budyniu galaretkę, wymieszać.
Odstawić do ostygnięcia.
Następnie masę zmiksować z margaryną Kasią.
Biszkopt przekroić na 2 części, posmarować ciasto masą i położyć na masie 2 część biszkoptu, posypać wierzch cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bejciu24

17.03.2011 13:23
pyszne musi być

gusia1000

01.03.2011 23:36
Ciasto na 5.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat