Przepis i sposób przygotowania na: Watruszki z ziemniaków z warzywami
Kroki postępowania
Moje są "obiadowe" z ziemniaków z warzywami. Dobrze smakują też z grzybami. Danie odpowiednie dla wegetarian ,a mięsożercy (jak ja) dorzucają kawałek "czegoś tam".
WYKONANIE:
Z ziemniaków i jajka zrobić puree doprawić solą i pieprzem.
Różyczki kalafiora i małe kawałki marchewki przesmażyć na maśle, wlać trochę wody i smażyć do jej odparowania.
Dodać groszek ,jeżeli mrożony to wrzucić na moment do wrzątku.
Z puree ziemniaczanego uformować dosyć grube,2-2,5 cm placki. W każdym zrobić duże wgłębienie
Zrobić zasmażkę z mąki i masła ,po czym rozprowadzić ją stopniowo wlewanym, gorącym mlekiem. Doprawić do smaku.
Polać sosem i