deser mleczno-truskawkowy

deser mleczno-truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 szkl
  • truskawki świeże

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki oczyścic i większe pokroic na połówki a mniejsze pozostawic w całości. Galaretkę rozpuścic w 1 szkl wody, ostudzic. Mleko wlac do wysokiego naczynia i ubijając mikserem dodawac stopniowo tężjącą galaretkę. Truskawki przełożyc do pucharków i zalac kremem. Włożyc do lodówki aby całkiem zastygło. Przed podaniem udekorowac listkami melisy i bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

02.11.2010 19:24
pyszny deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat