Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-sernikowe od serca
Upiec biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać żółtka z proszkiem do pieczenia i octem, a następnie dodać do białek. Na koniec przesiać mąkę z kakao i wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pies ok. 10-15 minut, w zależności od mocy piekarnika. Studzimy. Biszkopt można upiec dzień wcześniej.
Masa sernikowa: twaróg drobno mielony wymieszać z truskawkami pokrojonymi na kawałki, oddzielnie rozpuścić żelatynę (jak na opakowaniu) i połączyć z masą.
Na wystudzony biszkopt wykładamy trochę masy sernikowej, a trochę galaretki tężejącej, aż do wykorzystania. Całość przekładamy do lodówki na noc.
Szybkie i pyszne ciacho dla wielbicieli truskawek i sera.